Türkiye’den 2 Bakan ve MİT Başkanı Hakan Fidan Libya’da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve MİT Başkanı Hakan Fidan Libya’ya gitti.

Türkiye’den 2 Bakan ve MİT Başkanı Hakan Fidan Libya’da
Haber albümü için resme tıklayın

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve MİT Başkanı Hakan Fidan Libya’ya gitti. 2 Bakan ve MİT Başkanı Hakan Fidan’dan oluşan heyetin Türkiye’nin Libya’da kuracağı 2 üs ve ülkedeki siyasi çözüm için görüşme yapacağı öğrenildi.

Türk Heyeti Libya'da

Bu sabah saat 09.00'da Libya'ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan Türkiye'nin Libya'daki varlığı ve buna bağlı Akdeniz'deki gücünü arttırmak için görüşme gerçekleştiriyor.

Ülkedeki İç Savaş

Libya'da Serrac başkanlığında Ulusal Mutabakat Hükümeti ile yapılan görüşmelerle ilgili henüz bir açıklama gelmezken Türk heyetin Libya'da devam eden iç savaşta ikinci süreci ele aldığı da öğrenildi. Söz konusu görüşmelerde son dönemde gücünü oldukça kaybeden Haftersiz siyasi çözümün ele alınacağı aktarıldı. Türkiye'nin destek verdiği Ulusal Mutabakat Hükümeti, ilerleyen saatlerde Hafter'e karşı operasyon başlatacak ve bu operasyon sonucunda Kufra ve Sirte'de kontrolü ele alması halinde yalnızca Trablus'ta değil ülkedeki diğer önem taşıyan şehirlerde de kontrolü ele almış olacak.

Türkiye Akdniz'de Güçlenecek

Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin operasyonları ile oldukça güç kaybeden Hafter'in ülkeden tamamen silinmesi halinde Türkiye'nin Libya'nın güvenliği için ülkede kuracağı 2 üs ve önceden imzalanan Münhasır Ekonomik Bölge anlaşması anlam kazanmış olacak. Bunun yanında Türkiye Akdeniz'de daha da güçlenmiş olacak.

17 Haz 2020 - 17:56 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler