Ünlü Profesör uyardı Türkiye kuraklığa doğru gidiyor

Profesör Doktor Miktad Kadıoğlu, yağışların azalacağı ve kuraklığın artacağını belirterek önemli uyarılarda bulundu.

Profesör Doktor Miktad Kadıoğlu, yağışların azalacağı ve kuraklığın artacağını belirterek önemli uyarılarda bulundu. Sıcaklıklarda artış olacağını ve yağışların azalacağını belirten Kadıoğlu, kuraklığın artışından dolayı su ihtiyacının daha fazla olacağını yağmur sularının biriktirilmesi gerektiğini söyledi.

Sarnıç Sistemini Önerdi

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisi Bölümü’nde öğretim üyeliği görevinde olan Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu katıldığı bir Panelde önemli açıklamalarda bulundu. Kutuplar ve ekvator arasındaki sıcaklık farkının azaldığına dikkat çeken Kadıoğlu, bu azalış sebebiyle iklimlerin değiştiğini söyledi. Yaşanan küresel iklim değişikliğinin yağışlara da büyük bir şekilde etki edeceğini söyleyen ünlü Profesör, Türkiye’nin yağışın azalan kısmında yer aldığını ve Türkiye’yle beraber Güney Avrupa, Kuzey Afrika ile Ortadoğu’nun da yağışın azalacağı yerlerde bulunduğunu aktardı. Sıcaklıklar artarken yağışların azaldığına ve çölleşmeye doğru gittiğimize dikkat çeken Kadıoğlu, ilerleyen dönemlerde su ihtiyacının daha da artacağına dikkat çekti. Bir an önce sarnıçlara geri dönülmesi gerektiğinin altını çizen Kadıoğlu, yağmur sularının biriktirilmesi gerektiğini belirtti.

Ege’de Yağış 2100 Yılında Yüzde Elli Azalacak

Yağmur sularının mutlaka toplanması gerektiğini belirten Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, İzmir’den örnek vererek yağışların değişkenliği nedeniyle İzmir ve çevresi olmak üzere Ege’de yıl 2100’ü gösterdiğinde yağışın yüzde elli azalmasının beklendiğini söyledi. Azalan bu suyun mutlaka bir yerden karşılanması gerektiğini vurgulayan Kadıoğlu, yağan yağmurun sularının akıp gitmemesi gerektiğinin bu yönden önemli olduğunu belirtti.

08 Ara 2019 - 03:23 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler