Whatsapp için radikal karar! Mesajlaşmada sınırlamaya gidildi

Akıllı telefonlar için geliştirilen arama ve mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, koronavirüs salgınında asılsız mesajların yayılmasını önlemek için mesajlarda kısıtlamaya gidildi. Whatsapp kullanıcıları, her sohbette sadece bir defa mesaj atabilecek.

Dünya genelinde 2 milyardan fazla insanın kullandığı akıllı telefon uygulaması Whatsapp için, radikal karar alındı. Tüm dünyada görülen koronavirüs salgını hakkında asılsız mesajların çoğalmasının ardından, Whatsapp kullanıcıları her sohbette sadece bir defa mesaj atabilecek.

Mesajlarda sınırlamaya gidildi

Tüm dünyayı etkisi altına alarak 70 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs salgınıyla ilgili bilgi kirliliğinin önüne geçebilmek adına radikal karar alındı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Biz, kişisel bir mesajlaşma platformu olarak bu tür mesajların yavaşlatılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Günde sadece bir mesaj atılabilecek

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs salgını hakkında Whatsapp yoluyla gerçeği yansıtmayan ses kayıtları ve mesajların artmasının ardından radikal bir karar alındı. Salgının ortaya çıktığı günden itibaren bu tarz mesajların artmasından dolayı mesajlaşmada kısıtlamaya gidildi. Whatsapp kullanıcıları bu tür mesajlardan günde 5 mesaj paylaşabiliyorken, alınan kararla sadece bir mesaj atabilecek.

07 Nis 2020 - 12:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler