Yemek eyleminde öğrenciyi döven polise uzaklaştırma verildi

İstanbul Üniversitesi’nde yemekhane fiyatlarının artmasından dolayı eylem yapan öğrencilere polis ekiplerince müdahale edilmişti. Olaya ilişkin bir açıklama yapan İstanbul Valiliği, eylem esnasında öğrenciyi döven bir polis memurunun görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

İstanbul Üniversitesi’nde yemekhane fiyatlarının artmasından dolayı eylem yapan öğrencilere polis ekiplerince müdahale edilmişti. Olaya ilişkin bir açıklama yapan İstanbul Valiliği, eylem esnasında öğrenciyi döven bir polis memurunun görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Bütçe kısıklığı olduğunu iddia eden ve bu yüzden de 2 Ocak itibari ile yemekhanede kahvaltı hizmetini kaldıran İstanbul Üniversitesi, öğrencilerin her öğünde kullandığı indirimli yemek kartlarını da tek öğüne indirdi. Öğrenciler ise bu kararı boykot ederek üniversite önünde eylem yapmaya başladı. Öğrencilerin bu protestosuna ise sessiz kalmayan üniversite rektörlüğü, sosyal medya hesabından bir yazılı açıklama yaptı ve alınan kararın iptal edildiği duyuruldu.

Öğrencilere Polisler Müdahale Etti

İstanbul Üniversitesi’nin yemekhane fiyatlarının arttırmasından dolayı ve öğrencilerin kullandığı yemekhane kartlarının tek öğüne indirilmesinin ardından öğrencilerin üniversite önünde yaptığı eyleme ise polisler müdahale etti. Müdahale esnasında ise öğrenciler ile polisler arasında arbede yaşandı ve kameralara yansıyan bölümlerde bir polis memurunun öğrenciyi darp ettiği görüldü.

Görevden Uzaklaştırıldı

İstanbul Üniversitesi’nin önünde günlerce süren ve polis ekiplerinin de müdahale ettiği eyleme ilişkin İstanbul Valiliği’nden de bir yazılı açıklama geldi. Valiliğin yapmış olduğu açıklamada, polis ekiplerinin öğrencilere eyleme son verilmesi konusunda uyarılarda bulunduğunu ancak grup liderlerinin karşı geldiği için aralarında arbede yaşandığını belirtti. Yaşanılan olaya ilişkinse soruşturma başlatıldığı ve 1 polis memurunun görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

07 Oca 2020 - 16:09 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler