Yunanistan’dan Atatürk’ün Selanik’teki evi için küstah teklif!

Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla Yunanistan’dan küstah bir teklif geldi.

Yunanistan’dan Atatürk’ün Selanik’teki evi için küstah teklif!
Yunanistan’dan Atatürk’ün Selanik’teki evi için küstah teklif!
Haber albümü için resme tıklayın

Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla Yunanistan’dan küstah bir teklif geldi. Yunan Parlamento Üyesi ve Yunan Çözümü Partisi lideri Kyriakos Velopoulos, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te yer alan doğduğu ev hakkında sınırlarını aşan bir teklifte bulundu.

Yunanistan’dan Küstah Misilleme Teklifi

Ayasofya’nın yeniden ibadete açılarak Cami olmasının ardından Yunan Parlamento Üyesi ve Yunan Çözümü Partisi lideri olan Velopoulos, Ayasofya’nın tekrar Cami olmasına misilleme olarak küstah bir teklifte bulundu. Gelen teklif Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ev olan Selanik’teki ‘Atatürk Evi Müzesi’nin sözde ‘Rum Kırımı’na adanmış bir müze’ olması yönünde.

Ambargo Önerisi Geldi

Star Gazetesi’nin haberine göre, Elliniki Lisi partisi lideri olan Velopoulos, Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması kararına misilleme olarak Türk sınırlarının kapatılması ve malların geçişi konusunda genel bir ambargo uygulanmasını teklif etti.

‘Hristiyanlığa Hakarettir’

Ayasofya kararının ardından bir teklifte Değişim Hareketi Partisi lideri Fofi Gennimata’dan geldi. Gennimata ise Cumhurbaşkanlığı kararnamesini hedef alarak, Ayasofya’nın Cami olmasının tüm Hristiyanlığa hakaret olduğunu ve bu kararın Yunanlılar için bir darbe olduğunu ifade etti. Alınan bu karara artık sözel değil yaptırımlarla cevap verilmesi gerektiğini de ekledi.

Danıştay Bakanlar Kurulu Kararını İptal Etti

Danıştay’ın Ayasofya’nın Camiden müzeye dönüştürülmesi ile ilgili 1934 tarihine ait Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilerek ibadete açılması yönündeki Cumhurbaşkanlığı kararını imzaladı. Söz konusu karar Resmi Gazete’de yayımlandı ve Ayasofya resmen ibadete açıldı. Yıllar sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii’nde ilk namaz 24 Temmuz 2020 tarihinde kılınacak.

11 Tem 2020 - 19:16 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler