Meteoroloji'den 13 İl İçin Sarı Kodla Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahmin raporunda, 13 il için sarı kodla kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Şener Koştu
Şener Koştu Tüm Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahmin raporunda, 13 il için sarı kodla kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Trakya'da 2 ila 4 derece artması beklenirken, İç Anadolu ile Doğu bölgelerinde ise 3 ila 5 derece azalması, diğer bölgelerde de önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahmin raporlarına göre, ülkemiz genelinde hava çok bulutlu, İç Ege, Marmara, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Sinop haricinde Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Trabzon, Rize ve Giresun'un iç ve yüksek kesimleri, Osmaniye ve Sakarya çevreleri ile Hatay'ın kıyı, Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklıkları Düşecek

Hava sıcaklıklarının Trakya ve İç Ege'de 2 ila 4 derece artması, İç Anadolu ve Doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalması ve diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor.

Kuvvetli Yağışa Dikkat

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Sinop haricinde Batı Karadeniz, Trabzon, Giresun ve Rize'nin iç ve yüksek kesimleri, Sakarya ve Osmaniye çevreleri, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli(21-75 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Kuvvetli Rüzgara Dikkat

Rüzgarın ise Kıyı Ege'nin güney kesimlerinde kuzeybatı, Doğu Akdeniz’in doğu kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında güneybatı ve batı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiği için yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı vatandaşlarımız dikkatli ve tedbirli olmalıdır.

13 İl Sarı Kodla Uyarıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı kodla uyarı yaptığı 13 il arasında Çankırı, Ankara, Eskişehir, Kırşehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Sakarya, Nevşehir, Sivas, Kırıkkale, Yozgat ve Düzce yer alıyor.

19 Haz 2023 - 12:58 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler