Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Baş Döndüren Telefon Trafiği

Seçim sonuçlarını tebrik eden komşu ülke liderlerine teşekkür eden Davutoğlu, görüşmede bölgesel konuları da değerlendirdi ve Davutoğlu, dün yaptığı baş döndüren telefon trafiğinin ardından Irak'a gitme kararı aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Baş Döndüren Telefon Trafiği
Haber albümü için resme tıklayın

Davutoğlu, dün yaptığı baş döndüren telefon trafiğinin ardından Irak'a gitme kararı aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Irak Başbakanı Haydar el Abadi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve Başbakanı Neçirvan Barzani, Filistin eski Başbakanı İsmail Haniye, Lübnan Başbakanı Tammam Salam,Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ve KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile ayrı ayrı görüştü.


Seçim sonuçlarını tebrik eden komşu ülke liderlerine teşekkür eden Davutoğlu, görüşmede bölgesel konuları da değerlendirdi.

IRAK'A GİDECEK

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Davutoğlu-Abadi görüşmesinde, IŞİD ile mücadele ve Türkiye-Irak ilişkilerinin güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi konuları ele alındı. Davutoğlu’nun, Abadi’ye “Türkiye’nin IŞİD ile mücadelede Irak’ın yanında kararlılıkla durmaya devam edeceğini” söylediği ve hükümetin kurulmasının ardından Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin üçüncü toplantısı için Irak’ı ziyaret etmeyi istediğini söyledi.

IKBY Başkanı Mesud Barzani ile görüşmesinde de Davutoğlu’nun önümüzdeki süreçte daha fazla işbirliği konusunu hedeflediklerini aktardığı kaydedildi.

Neçirvan Barzani ile görüşmede de Türkiye ile IKBY arasındaki temas ve işbirliğinin geliştirilerek sürdürülmesi ele alındı. Davutoğlu, Meşal görüşmesinde de Meşal’in, “Seçim sonuçları sadece Türkiye için değil, tüm Filistin ve İslamalemi için büyük bir zafer. En kısa sürede ziyaret etmek istiyorum” dediği kaydedildi. Davutoğlu’nun Haniye ile görüşmesinde de Haniye’nin Ak Parti’nin seçim başarısının, “sevinçle” karşılandığını ifade ettiği kaydedildi. Davutoğlu-Salam görüşmesinde de bölgesel konular değerlendirildi.

KKTC Başbakanı Kalyoncu ile görüşmesinde de Davutoğlu’nun hükümet kurulunca ilk ziyaretini gelenekselleştiği gibi Kıbrıs’a yapacağını söylediği bildirildi. Sibel Siber’in da Davutoğlu’nu KKTC’nin 32. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları için KKTC’ye davet ettiği kaydedildi.

06 Kas 2015 - 08:50 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler