Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dün yapılan kabine toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında 15 Şubat'ta köy okullarının açılmasına, 8 ve 12. sınıflar ile İlkokul ve özel okulların eğitim öğretiminin 1 Mart tarihinden itibaren başlamasına karar verdiklerini duyurmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı bu açıklamanın ardından hazırlıklara başlarken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitimin detaylarını düzenlediği basın toplantısı ile açıklıyor.
Yüz yüze eğitime geçiş sürecini paylaşıyor
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklama sonrasında 2020- 2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde yüz yüze eğitime geçiş sürecinin ayrıntılarını basın toplantısında anlatıyor.
Köy okulları 15 Şubat'ta tam zamanlı açılacak
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk düzenlediği basın toplantısında 15 Şubat tarihinde köy okullarının yüz yüze ve tam zamanlı olarak açılacağını duyurdu. Aynı zamanda 15 Şubat günü tüm bağımsız anaokullarının da açılacağını söyleyen bakan Selçuk anaokullarının da tam zamanlı olarak açılacağını ifade etti.
Özel eğitim okulları 1 Mart’ta açılıyor
Bakan Selçuk açıklamasının devamında 1 Mart'tan itibaren özel gereksinimli öğrenciler için de özel eğitim okulları ve sınıflarının eğitim vermeye başlayacağını ifade etti.
1 Mart'ta 8. ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime geçecek
1 Mart tarihinde sınav döneminde olan 8 ve 12. sınıf öğrencileri için de yüz yüze eğitimlerin başlayacağını belirten Bakan Selçuk, aynı zamanda 1 Mart pazartesi ilkokulların tüm seviye düzeyleri ile açılacağını ifade etti. Öğrencilerin eğitimine seyreltilmiş şekilde Haftada iki gün olarak devam edeceğini söyleyen Selçuk, Okullarda önlemlerin alındığını söyledi.
Mart ayında yüz yüze sınavlar yapılacak
Birinci dönemde lise öğrencilerin giremediği sınavlar hakkında da bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mart ayı içerisinde planlı bir şekilde lise öğrencilerin falan sınavlarının yüz yüze yapılacağını söyledi.
Öğretmenlerin aşı takvimi
Öğretmenlerin aşı takvimine ilişkin de bilgiler veren bakan Selçuk, yüz yüze eğitim başlaması ile birlikte öğretmenler için de aşı uygulamasının planlandığını dile getirdi.
Okula gönderme kararı velilerde
Bakan Selçuk açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları geçen dönemde olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacak. Farklı sınıf düzeyleri ve okul kademelerinde de il bazlı olarak yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili kararlar alınabilecektir.”
Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.