Gülistan Doku'nun erkek arkadaşının ifadesi ortaya çıktı: Uzun zaman geçtiği için ilk beyanlarımı hatırlamıyorum

5 Ocak 2020 tarihinde Tunceli’de kaybolan, Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına alınan ve daha sonra adli kontrolle serbest bırakılan erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Zeynal Abarakov'un ifadesi alındı.

Cihan Kayalı
Cihan Kayalı Tüm Haberleri

Tunceli’de yurtta kalan ve 5 Ocak 2020’de ayrıldıktan sonra bir daha kendisine ulaşılamayan, Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nda devam eden soruşturmada, kaybolmasından önce son görüştüğü kişi olduğu belirtilen ve erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Rusya doğumlu Zeynal Abarakov dün Antalya’nın Alanya ilçesinde yakalandı.

TÜRKÇE KONUŞTU

Erkek arkadaş Zeinal’ın sorgu esnasında Türkçe konuştuğu ve tercümana ihtiyaç duymadığı öğrenildi. Sorguya başlarken avukat istemeyen Zeinal A., ifadesini kendisinin ve Gülistan ile yaklaşık 1 yıl arkadaşlık yaptığını ve kaybolmadan 1 ay önce ayrıldıklarını iddia etti. Gülistan’ın kaybolduğu gün çalıştığı kafeye gelip, barışmak istediğini söyleyen Zeinal A., ifadesinde, "Ben de kendisine bunun mümkün olmayacağını söyledim. Belli bir müddet sonra kendisine yurda dönmesini rica ettim. Daha sonra çalıştığım iş yerime döndüm. Marketten alışverişe çıktığımda Gülistan Doku’yu durakta görünce WhatsApp’tan arayarak kendisi ile konuştum, o da bana üniversiteden bir hocasıyla konuşacağını söyledi. Ancak hangi hocasıyla, hangi konu hakkında konuşacağı hususunda bana bir bilgi vermedi. Olaydan bir gün önce yani 04.01.2020’de arkadaşlarım ile kafede bulunduğum esnada saatini hatırlamadığım bir zamanda annem beni telefon ile arayarak Gülistan’ın eve geldiğini söyledi. Ben de bunun üzerine ikametimize gittim. Ben ikametimize gittiğimde Gülistan annem ve kız kardeşim mutfakta oturuyorlardı. Gün içerisinde Gülistan beni hiç aramadı. Ben de kendisini hiç aramadım. Gülistan ile yine aynı gün içerisinde mesajlaşmamız olmadı. Evde otururken Gülistan kendisi ile ayrıldığımızdan dolayı tekrar barışmamızı istedi. Biz kendisiyle yaklaşık 1 ay önce ayrılmış idik. Kendisine sınavlarının olduğunu, okula hazırlanması gerektiğini, kendi okulu ile ilgilenmesini söyledim. Ben Gülistan’a kendisi ile barışmayacağımı söylemedim. Sadece ‘1-2 ay ara verelim’ dedim. Gülistan bana ‘Seni özledim, seninle birlikte olmak istiyorum’ dedi. Akabinde ikametimizden ayrıldı. İkametimizden ayrıldığı saati tam olarak hatırlamıyorum ancak saat 23.00 sıralarında yurt kapanıyordu. Yurdun kapanmasına yaklaşık 20 dakika kalmıştı. O sırada yağmur yağıyordu babam bana ‘Yağmur yağıyor Gülistan’ı araç ile bırak’ dedi. Ben de babama ait araç ile ikametimizin önünden ayrıldım. İkametten ayrıldıktan sonraki olayları önceki ifadelerimde ayrıntılı anlatmıştım. Oradaki ifadelerim bu kısım için aynen geçerlidir. Aynı gece geç saatlerde Gülistan benim kullanımımda olan cep telefonuma WhatsApp üzerinden ‘korkuyorum’ şeklinde mesaj attı. Bunun dışında Gülistan ikametimizden ayrıldıktan ve benim eve dönüşümden sonra telefon üzerinden Gülistan ile hiç görüşmemiz olmadı.” diye konuştu.

HTS KAYITLARI


Sorgu savcısının sorduğu, “Yapılan HTS incelemelerinde 04.01.2020 günü saat 20.08'te Gülistan Doku’nun kullanmış olduğu numaradan sizin kullanmış olduğunuz numaraya 1 mesaj atıldığı görülmektedir. Mesajın içeriği hakkında bilgi veriniz” sorusuna cevap veren sevgili, “Ben yukarıda 04.01.2020 tarihinde annemin beni arayarak Gülistan’ın eve geldiğini söylemiş isem de benim telefonum kapalı olduğundan annem arkadaşım Meltem’i arayarak Gülistan’ın geldiğini söyledi. Meltem’in soy ismini hatırlamıyorum. Bana bahsetmiş olduğunuz mesajı ben telefonda görmedim. Böyle bir mesaj hatırlamıyorum. Sadece Gülistan’ın gece bana gönderdiği ‘korkuyorum’ şeklindeki mesajları gördüm. Sormuş olduğunuz mesajı görmedim” dedi.

Gülistan kaybolmadan önceki gece Zeynal’ın annesinin telefonundan aranmış
Gülistan’ın kaybından önceki gün HTS kayıtlarında akşam 20.24'te, Zeinal A.’nın annesinin telefonundan arandığı ve 3 dakika 3 saniye süren görüşme ile ilgili olarak bir bilgisi olmadığını söyleyen Zeinal A., “Anneme de Gülistan’ın kendisini arayıp aramadığını sormadım. Annem de bana böyle bir şey söylemedi” ifadesinde bulundu.

"HATIRLAMIYORUM"


Savcılığın, “Yapılan HTS incelemelerinde Gülistan Doku’nun kullanmış olduğu numaradan 04.01.2020 günü saat 23.04'te annenize ait telefon numarasına mesajlar atıldığı görülmektedir, mesajların içeriği hakkında bilgi veriniz” sorusuna da Zeinal A., “Ben olayın üzerinden uzun zaman geçtiği için hatırlamıyorum. Benimle mesajlaşması olmadı. Annemin de bana bu olayla ilgili bir şey söyleyip söylemediğini hatırlamıyorum” dedi.

AVUKAT İSTEDİ


Zeinal A. soruşturma uzayınca avukat istedi. Gence Antalya Barosu’ndan bir avukat görevlendirildi. Avukatla devam eden ifadede, başsavcının Gülistan’ın Zeinal A.’ya attığı ‘korkuyorum’ mesajının anlamının sorulması üzerine, “Gülistan’ın bana mesajı hangi amaçla attığını net olarak bilmiyorum. Dışarıda kaldığı için bana atmış olabilir. Ben de kendisine ‘yurda geç ya da Kübra’nın yanına git bu dediklerimi yapana kadar bana yazma dedim” cevabını verdi.

FARKLI İFADELER


Savcılık, “06.01.2020 günü alınan bilgi sahibi ifadenizde 04.01.2020 günü saat 20.00 sıralarında eve geldiğinizi ve Gülistan'ın babanıza ait ikametin dış kapısı önünde beklediğini gördüğünüzü ve Gülistan ile birlikte eve girdiğinizi beyan ettiğiniz anlaşılmaktadır, ancak 07.01.2020 günü şüpheli olarak Asayiş Şube Müdürlüğü’nde verdiğiniz ifade de ise annenizin sizin kullanmış olduğunuz telefonu arayarak, Gülistan'ın ikametinize geldiğini ve sizinle görüşmek istediğini belirtmesi üzerine sizin ikamete yalnız gittiğiniz ve Gülistan'ın sizden önce eve girdiği anlaşılmaktadır. Bu iki ifadedeki farklılığın sebebi nedir?” sorusundan sonra Zeinal A. “Ben sormuş olduğunuz husustaki beyanlarımı hatırlamıyorum. Çünkü aradan uzun zaman geçti. Ben eve gittiğimde Gülistan ikametin içerisinde idi. Ben öyle hatırlıyorum” diye cevapladı.

KAFEDE NELER KONUŞTULAR


Savcılığın Gülistan Doku’nun kaybolmadan önce kafe önünde ne görüştükleri sorusuna sevgilisi, "Gülistan önce kafeye gelerek benimle konuşmak istedi. Kendisine konuşalım dediğimde bana dışarıda konuşmak istediğini söyledi. Ben de kafede işlerimi bitirdikten sonra dışarı Gülistan’ın yanına gittim. Dışarı çıktığımda bir önceki gece yani 04.01.2020 tarihinde yaşananlardan dolayı arabamın çamurda kalmasından, polislerin gelmesinden dolayı benden özür diledi. Ben de kendisine dün gece nerde kaldığını, kiminle kaldığını sordum. Kendisi başta söylemek istemedi fakat sonra bana hocasının yanında kaldığını söyledi. Hocanın kim olduğunu sorduğumda cevap vermedi. Daha sonra barışmaya yönelik konuşmaya devam etti. Bana ‘istersek başka yerlere gideriz, buralardan uzaklaşırız’ dedi. Ben de kendisine ‘ne gitmesi’ dedim. O da bana ‘uzaklara gidersek kimse bize bir şey demez, tek oluruz’ dedi. Ben de ona ‘dün zaten başka bir yerde kalmışsın, bugün de akşama kadar yurda geç iyice dinlen akşam iş çıkışı gideriz yine annemin yanına, özür de dilersin, konuşursun da” dedim. O da bana tamam diyerek yurdun olduğu istikamete doğru yürümeye başladı. Ben de kafeye geçtim. 1-2 dakika sonra markete çıktığımda Gülistan’ı durakta gördüm. Tekrar kafeye girdim. Dakikam olmadığından kafenin wifisine bağlanarak WhatsApp üzerinden Gülistan’ı aradım. Ona “neden yurda doğru gitmediğini, durakta ne yaptığını” sordum. O da bana üniversiteye, hocasının yanına gittiğini söyledi. Ben de ona ‘Pazar günü orada hoca var mı? Hangi hocanın yanına gidiyorsun’ dedim. O da bana ‘Hoca bekliyor, işim var’ dedi. Ben de sınav zamanı diye üstelemedim. Kendisine ‘Tamam o zaman üniversiteye git işini bitir, işin bitince yurda geç, yurda geçince de bana haber ver’ dedim. Bahsettiğim WhatsApp konuşmalarını yaparken ben kafeden çıkmadım. Kendisiyle kafede konuştum. Konuşmam bittikten sonra kafede çalışmaya devam ettim. Saatini tam hatırlamıyorum 15.00-16:00 gibi kafeden çıkarak, ana yol üstünde bulunan spor salonuna gittim. Orada yaklaşık bir, bir buçuk saat durdum. Gülistan’ın arkadaşları beni aramaya başladılar. ‘Gülistan’a ulaşamadıklarını bir bilgim olup olmadığını’ sordular. Ben de arkadaşlarına az önce ifademde belirttiğim olayları anlattım. Eve döndükten sonra da gece polis beni arayarak Gülistan ile ilgili ifademe başvurdu. İfademde belirttiğim hususlardaki yerlere yürüyerek gittim. Herhangi bir ulaşım aracı kullanmadım." dedi.

18 Mar 2022 - 17:15 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?