Kılıçdaroğlu: Eğer bir kesimden oy alamıyorsam sorun o kesimde değil kendimizde aramamız gerekiyor. Niçin dertleşmiyoruz?

'İktidara Hazırız-Büyük Örgüt Buluşması'na katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada "Düne kadar kucaklaşmadığımız kesimlerle kucaklaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Cihan Kayalı
Cihan Kayalı Tüm Haberleri

Antalya'da düzenlenen, 'İktidara Hazırız-Büyük Örgüt Buluşması'nda konuşan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından dikkat çekenler şöyle:

"SORUN O KESİMDE DEĞİL KENDİMİZDE ARAMAMIZ GEREKİYOR”


"Şu mahalle bana oy vermiyorsa, bir başka mahalle CHP'ye oy veriyor ve ben bütün enerjimi oy veren mahalliye harcıyor diğerine hiç gitmiyorsam biz çalışmıyoruz, üretmiyoruz, enerjimizi boşuna harcıyoruz demektir. Eğer ben bir kesimden oy alamıyorsam sorun o kesimde değil kendimizde aramamız gerekiyor. Niçin dertleşmiyoruz?

Bir dönem 'Ben CHP'ye üye olmak istiyorum ama yapmıyorlar, engeller çıkarılıyor' diye şikayetler geliyordu. Bütün arkadaşlarıma ' Kim başvuruyorsa bakacaksınız, üye olmak istiyorsa sonuna kadar kapıları açacaksınız. Ne kadar çok üyemiz olursa, ulaşamadığımız yerlere sıklıkla ulaşabilirsek o zaman biz başarılı oluruz. Özellikle gençlerin ve kadınların partide daha güçlü ve etkin olmalarını istiyorum. Kadınların ve gençlerin bizlerle beraber çalıştığında daha güçlü bir enerji ortaya çıkaracağımızı hepimizin bilmesi lazım.

EKSİKLER


En az ayda bir kez İl başkanı, ilçe başkanı, kadın kolları başkanı, gençlik kolları başkanı toplanıp 'Ne oluyor' diye düşünüp tartışması ve eksikliklerini görmesi lazım. Bunu yapmadığımız taktirde biz çalışmıyoruz. Nereye gidiyoruz, hangi kesimlere ulaşmamız lazım bunun çalışmalarını yapacaklar. Ayda en az bir kez.

Dolayısıyla toplantıya katılmak güzel,  Türkiye'yi nasıl kurtaracağım diye konuşmak da güzel ama biz başka bir güzellik arıyoruz. Halkın desteğini nasıl alabiliriz, sorunları nasıl çözebiliriz ve halka güveni nasıl verebiliriz. Bunu yapmak zorundayız.

"'CHP HEP ELEŞTİRİR HİÇ ÇÖZÜM ÜRETMEZ' DİYE ELEŞTİRDİLER”


Geçmişte, 'CHP hep eleştirir hiç çözüm üretmez' diye eleştirirlerdi. Örgütümüzün tamamı bilsin Türkiye'nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur. Neyi eleştirmişsek arkasından çözümü söylemişiz. Türkiye'nin var olan sorunlarına çözüm üreten tek partiyiz. Sorunumuz çözümleri anlatmamak. Kaybedecek bir günümüz bile yok. Hep beraber çalışacağız.

" İLK KEZ OY KULLANACAK"


6 milyon 300 bin genç ilk kez oy kullanacak. Bu gençlerin beklentileri nedir biliyoruz. Özgürlük istiyorlar. İş, aş, üretmek istiyorlar. Dolayısıyla genç kadın ve erkeklerin üye olmaları için bütün kapıları açın. Onlar siyasetin temel aktörü olsunlar. Yeri gelirse biz konuşmayalım bırakalım onlar konuşsunlar. Onlar ülkeleri daha iyi olsun istiyorlar.

"TOPLUMUN UNUTTUĞU KUCAKLAŞMAYI YENİDEN HAYATA GEÇİRECEĞİZ”


İşin özeti, hepimize çok iş düşüyor. İşin özeti hepimizin çalışması lazım. İşin özeti çalışırken kullanacağımız dil çok önemli. Bir kişi gelip size derdini anlatmaya çalışırsa sakın ola ki sözünü bitirmeden konuşmayan. Önce dinleyin. Toplumun her kesimini dinleyeceğiz, yanında olacağız. Bugüne kadar atmadığımız önemli adımları atmaya çalışıyoruz. Gitmediğimiz kesimlerin tamamına gitmeye çalışıyoruz. Düne kadar kucaklaşmadığımız kesimlerle kucaklaşmak istiyoruz. Yeni bir anlayışı, partiyi halkın partisi haline getirmek istiyoruz. Topluma söz verdim. Bu toplumu bütün belalardan Millet İttifakı olarak kurtaracağız. Bu toplumu huzura eriştireceğiz. Bu toplumun unuttuğu kucaklaşmayı yeniden hayata geçireceğiz."

25 Mar 2022 - 17:38 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler