Bakan Murat Kurum Silahtarağa projesi için son noktayı koydu

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugün yaptığı açıklamada, Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi’nin iptal edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Kurum açıklamasında gerekirse bakanlık olarak resen bu işi yapacaklarını söyledi.

İBB tarafından iptal edilen Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi hakkında önemli açıklamalar yapan Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakanlığın bu konu ile ilgili devreye gireceğini söyledi. NTV canlı yayınına katılarak Funda Görey'in  sorularına yanıt veren Çevre Ve Şehircilik Bakanı Kurum, bu konuyla ilgili teknik cevapları bakan yardımcısının verdiğini dile getirdi.

İklim değişikliği dünyanın en önemli problemi

Bakan Murat Kurum açıklamasında iklim değişikliğinin dünyanın en önemli problemi olduğunu belirterek, bütün dünyanın tedbiri aldığı bu süreçte atık su arıtma tesisleri ile ilgili olarak bütün ülkelerin ileri biyolojik arıtma tesislerine geçtiğini ifade etti. Türkiye'de atık su tesislerinden yeniden kullanım oranının yüzde 1,2 olduğunu belirten Kurum, iklim değişiklikleri ile ilgili gereken adımların atılması gerektiğini söyledi.

İBB talihsiz bir karar verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aldığı bu kararın ve açıklamalarının talihsiz olduğunu belirten Murat Kurum, yapmama üzerinden prim yapmaya çalıştığını söyledi. Atık suların Marmara'ya deşarj edildiğini belirten Kurum, bugünkü arıtma tesislerinin biyolojik hale getirilmemesinin denizi kurtaramamak olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde Haliç bölgesinin gezilebilir ve içinde balıkların yüzdüğü bir hal aldığını belirten bakan Kurum, bütün dünya biyolojik arıtma ya geçerken İBB başkanının bunun israf projesi olduğunu söyleyerek talihsiz bir açıklama yaptığını dile getirdi. Buna izin vermeyeceklerini söyleyen Murat Kurum, bakanlık olarak gerekirse gidip resen bu çalışmayı yürüteceklerini söyledi.

14 Kas 2019 - 17:12 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler