Çiçek bamyanın kilogramı 200 liradan satışa sunuluyor

Sonbahar aylarının gelmesi ile birlikte şimdiden yazdan kalma sebzeler kurutulmuş olarak tezgahlarda satılmaya başladı. Özellikle sebzelerin kurulları oldukça pahalı fiyatları ile dikkat çekerken çiçek bamyanın kilogramı 200 TL'den alıcı buluyor.

Sonbahar ayları başlarken tezgahlarda da artık kuru sebzeler yavaş yavaş boy göstermeye başladı. Kuru sebzelerin kilogram fiyatı oldukça pahalı olması nedeniyle gramla satıldıkları öğrenildi. Özellikle sonbahar aylarının en favori kuru sebzelerinden olan çiçekbamyanın kilogram fiyatı 200 TL'den alıcısını bekliyor. Antalya'da bu yıl 10. kez düzenlenen yöresel ürünler fuarında standı bulunan Erol Yılmaz isimli üretici, sebze kurularını Türkiye'nin her yerine gönderdiğini ve en geniş çeşidin kendisinde bulunduğunu söyledi.

Çiçek bamya en pahalı kuru sebze

Yılmaz açıklamasının devamında sebzeleri mevsiminde toplayıp kuruttuklarını daha sonra da raflara getirdiklerini belirterek, hemen hemen bütün sebzelerin kurusunun olduğunu salatalığın bile kurusunun bulunduğunu belirterek kilogramının 20 liradan satıldığını ifade etti. Şu anda çiçek bamyanın kuru olarak kilogram fiyatının 200 lira olduğunu belirten Yılmaz, şimdiye kadar kilogram olarak satmadığını ama bir dizi içerisinde 100 gram bulunduğunu ve bunların 3-4 pişirmelik yemek olarak sattıklarını dile getirdi.

Az bulunduğu için fiyatı çok pahalı

Kış döneminde fiyatları ile altını aratmayan çiçek bamyanın az bulunan bir ürün olduğunu bu nedenle de fiyatının yüksek olduğunu belirten Yılmaz, nemden kuru bamyanın çok çabuk etkilendiğini bu nedenle de hemen bozulduğunu dile getirdi. Kuru bamyanın stok yapmak için zor bir ürün olduğunu belirten Yılmaz, bu nedenle de her satıcıda ancak bir kaç kilogram bulunduğunu fiyatının da bu şekilde yükseldiğini ifade etti.

28 Eki 2019 - 14:21 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler