Yargıtay alkollü araç kullanımının tazminatsız işten atılma sebebi olduğuna karar verdi

Alkollü şekilde şirket aracını kullanan ve kaza yapan kişi hakkında Yargıtay tarafından karar verildi. İş mahkemesine açılan daha sonra da Yargıtay’a taşınan davada, alkollü olarak şirket aracını kullanmanın tazminatsız olarak işten atılma sebebi olduğuna karar verildi.

İş mahkemesinde görülen bir davada şirket aracı ile kaza yapan gencin trafik polisleri tarafından yapılan kontrollerinde 0,50 promil alkollü olduğu tespit edildi. İşyeri alkol alarak şirket aracı ile kaza yapan genci tazminatsız olarak işten çıkardı. Bunun üzerine şoför iş mahkemesinin kapısını çaldı. Kazada kendisinin kusurlu olmadığını diğer aracın şoförünün tam kusurlu olduğunu söyleyerek iş sözleşmesinin haksız şekilde fesih edildiğini iddia eden genç işverene dava açtı. Davacı aynı zamanda İş Mahkemesi tarafından kıdem ve ihbar tazminatı ile bugüne kadar hak ettiği diğer haklarının ödenmesine karar verilmesini talep etti.

Kazaya karıştığı sırada alkollüydü

Açılan davada davalı işyeri sahibi kendisine dava açan eski çalışanının trafik kazası sırasında 0,50 promil alkollü olduğunun tespit edildiğini ve iş sözleşmesinin bu nedenle feshedildiğini, kendilerinden bir alacağı olmadığını söyledi. İş Mahkemesi davacının alkollü olsa bile kazada kusurlu olmaması nedeniyle iş sözleşmesinin haksız olarak feshedildiğine ve hak edişlerinin ödenmesine karar verdi. Bunun üzerine davalı taraf kararı Yargıtay’a taşıdı.

Yargıtay'dan Emsal karar

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından görülen davada alkol alarak şirket aracının başına geçen ve sorumsuz davranan şoför suçlu bulundu. Yargıtay gördüğü davada işyerine ait aracın alkollü olarak kullanılmasının 4857 sayılı kanun gereği işverene fesih imkanı verdiğini belirterek, iş mahkemesinin verdiği kararı bozdu. Yargıtay'ın bu kararı aynı zamanda diğer davalar için emsal niteliğinde oldu.

20 Eki 2019 - 15:27 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler