Fatih Portakal yaptığı matematik hesabıyla sosyal medyanın diline düştü

FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan vaka sayısı açıklamasının ardından yaptığı hesap herkesi çileden çıkardı. Portakal’ın çıkardığı hesap büyük bir tepki çekerken ünlü gazeteci eleştirilerin hedefi oldu.

Fatih Portakal yaptığı matematik hesabıyla sosyal medyanın diline düştü
Haber albümü için resme tıklayın

FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan vaka sayısı açıklamasının ardından yaptığı hesap herkesi çileden çıkardı. Portakal’ın çıkardığı hesap büyük bir tepki çekerken ünlü gazeteci eleştirilerin hedefi oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün gece saatlerinde açıkladığı koronavirüs vaka sayısı sonrasında gazeteci Fatih Portakal’dan gelen hesaplama sosyal medyada gündem oldu.

Fatih Portakal’dan Eleştiri Yaratan Matematik Hesabı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından koronavirüs vaka sayısının 1872, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının ise 44 olduğunu açıkladı. Bakan Koca’nın açıklamalarının ardından Twitter hesabından paylaşım yapan Fatih Portakal, Bakan Koca’ya neden radikal önlem almadıklarını sorarak eleştirilerin hedefi haline gelen o matematik hesabını yaptı. Dünyada vakaya karşı ölüm oranının yüzde 4 olduğunu söyleyen Portakal, Türkiye’de ise bu oranın yüzde 2,5 civarında olduğunu belirtti. Ortalamanın altındayız diye sevinilmemesi gerektiğine vurgu yapan Fatih Portakal, test adetinin artmasının ardından sonucun ne olacağının görüleceğini ve hala radikal önlemler alınmadığını ifade ederek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı eleştirdi.

Sosyal Medyada Tepki Çekti

Fatih Portakal’ın yapılan testler sonrasında sonucun ne olacağını göreceğiz demesine ve yaptığı matematik hesabına sosyal medya kullanıcılarından tepki yağdı. Bazı kullanıcılar, test yapılmasının sadece vaka sayısını arttıracağını test yapılanlar ölüyor mantığının çıkarılmasının saçmalık olduğunu söylediği görülürken bazı yorumlarda ise test sayısının artmasıyla oranın daha da düşeceğini söyleyerek Portakal’a ‘Matematik özürlüsü’ yorumlarında bulunduğu görüldü. Bazı yorumlarda ise Fatih Portakal’ın yaptığı bu hesabı kendi beklentisine göre yaptığı ifade edildi.

'Devlet Kasasında Zaruriyeti Karşılayabilecek Para Yok Mu?'

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda zorunlu evde kalma kararına da vurgu yapan Fatih Portakal, verilecek olan zorunlu evde kalma kararı ile belki de çok sayıda koronavirüs taşıyıcısının başkalarına temas etmesinin engelleneceğini söyleyerek 'Yoksa devlet kasasında zaruriyeti karşılayabilecek para yok mu?' ifadlerini kullandı.

26 Mar 2020 - 17:12 - Magazin



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.

05

Kemal - fatih mortakal adam gazetecilik mezunu degil ama siz muhaliflerin duymak istediklerini soyledikleri icin gazeteci yersennn.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 17:12
04

Cemil - Ferhat Yorumun bile ne kadar dar kafa biri oldugunun isareti.can atakli izlemekten bu hale geldiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 17:12
03

Abc - Yaptığı hesap tatbiki karışık olacak devletin ekonomik durumu dürüst olmayınca adam ne yapsın...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 17:12
02

Bu - Bu kor topali patronu yahudi bu kanala kim milli derse kortopalada kim yurttas derse gitsin tc kelimesini sildirsin kimliginden

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 17:12
01

Osman - Canlihabermisin nesin.ilk kez gordum seni.boyle terbiyesiz yorumlari yayinliyormusun ?????

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 17:12


Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler