Bağışıklığı güçlendiriyor birçok hastalığa karşı koruyor! Sarımsak suyunun faydaları

Doğal antibiyotik dendiğinde ilk akla gelen sarımsağın suyunun birçok hastalığa faydası olduğunu biliyor musunuz? Birçok hastalığa karşı bin bir çeşit etkisi olan ve büyük bir koruyucu görevi üstlenen sarımsak suyu özellikle de solunum yolu hastalıklarının başlangıcında hastalığı iyileştirmede çok etkilidir.

Bağışıklığı güçlendiriyor birçok hastalığa karşı koruyor! Sarımsak suyunun faydaları
Haber albümü için resme tıklayın

Doğal antibiyotik dendiğinde ilk akla gelen sarımsağın suyunun birçok hastalığa faydası olduğunu biliyor musunuz? Birçok hastalığa karşı bin bir çeşit etkisi olan ve büyük bir koruyucu görevi üstlenen sarımsak suyu özellikle de solunum yolu hastalıklarının başlangıcında hastalığı iyileştirmede çok etkilidir. Sağlık açısından birçok faydası bulunan sarımsak suyunun cilt ve saç bakımı üzerinde de oldukça etkili faydaları bulunmaktadır.İşte sarımsak ve sarımsak suyunun sağlığımıza olan faydları..

Doğal Antibiyotik Sarımsak

Halk arasında doğal antibiyotik olarak bilinen ve hastalıklardan korunmak için sıkça tüketilen sarımsak eski çağlardan beri alternatif tıp alanında da sıkça kullanılırken halen günümüzde kullanılmaya devam edilmektedir. Yemeklerimizi lezzetlendirdiği gibi sağlığımız üzerinde de birçok faydası bulunan sarımsak, ilaç niyetine yutulur ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için tüketilmektedir. Sağlık açısından birçok faydası bulunan sarımsak tek başına tüketildiği gibi suyunun da birçok derde devası bulunmaktadır.

Sarımsak Suyunun Faydaları

Özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmak için sıkça tüketilen sarımsak ve sarımsak suyu hastalıklardan korumanın yanı sıra saç ve tırnak bakımında da oldukça etkilidir. Alternatif tıpta kullanılan ve günümüzde modern tıpta da kullanımına devam edilen sarımsak ve sarımsak suyu özellikle astım gibi solunum yolu hastalıklarına ve grip, nezle gibi rahatsızlıklara karşı etkili bir yöntemdir. Sarımsağın suyu düzenli olarak tüketildiğinde ilerleyen yaşlarda meydana çıkabilecek kalp ve damar hastalıklarının önüne geçebilmektedir. Sarımsak suyu her gün düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve çok sayıda hastalığa karşı kalkan görevi görür. Kokusu sebebiyle insanların tüketmekten çekindiği ve uzak durmaya çalıştığı sarımsağın kokusu sebebiyle tüketim azlığına çözüm bulmak isteyen uzmanlar sağlıkta bin bir çeşit derde deva olan sarımsağın daha çok tüketilebilmesi için birçok yol geliştirmeye çalışmaktadır.

Sarımsak Suyu Nasıl Hazırlanır?

Solunum yolu rahatsızlıkları, kalp ve damar sağlığını koruma, kötü kolesterolü düşürme, sindirim sistemini düzenleme, cilt lekeler ve sivilcelerin giderilmesine, diş ağrılarına, kilo vermeye, saç dökülmesine, kan akışının sağlıklı düzeye gelmesine ve öksürüğe kadar çok sayıda derde derman olan sarımsak veya sarımsak suyu her gün düzenli olarak tüketilmelidir. 100 gram sarımsağın besin değerlerine bakıldığında karbonhidrat 33.06, protein 6.36, lif 2.1, yağ 0.5, kolesterol 0, sodyum 17, potasyum 401, vitamin A 9, vitamin C 31.2, kalsiyum 181 ve demir 1.7’dir. Sarımsak suyunu hazırlamak için yaklaşık 2 litrelik kavanoz içine limon sıkılarak doldurulur. Hemen ardından 40 diş kadar sarımsak küçük dilimlere ayrılır ve limon suyu ile doldurulan kavonaza eklenir. Hazırlaan kavonozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır ve 25 gün kadar bir süreyle serin ve gölge bir yerde muhafaza edilir.

19 Mar 2020 - 01:50 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler