Bilim kurulu üyesi açıkladı pik noktasını geçtik

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Mehmet Ceyhan katıldığı bir televizyon programında Türkiye'de koronavirüs salgınına ilişkin çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Mehmet Ceyhan güzel haberi de programda verirken Türkiye'nin pik noktasını geçtiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Mehmet Ceyhan Türkiye'de koronavirüs salgınının durumuna ilişkin katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalar ve uyarılar yaptı. Mehmet Ceyhan açıklamasında dünya genelinde coronavirüs vaka sayılarındaki çizginin yatay biçimde devam ettiğini belirtirken bunun bütün dünyada hastalığın azaldığı anlamına gelmediğini söyledi. Belli bir artışı görmek için test kapasitesinin önemli olduğunu belirten Ceyhan, her ülkenin yeteri kadar test kapasitesi olmadığı için bu durumunu yatay devam ettiğini dile getirdi.

Henüz kontrol noktasına gelmedik

Profesör Doktor Mehmet Ceyhan Türkiye'deki salgının seyir durumu hakkında da konuşurken şu anda Türkiye için çok önemli bir nokta olduğunu belirtirken ona salgının kontrol noktası adı verildiğini ifade etti. Günlük iyileşen hasta sayısının günlük vaka sayısını geçmesinin kontrol noktası olduğunu belirten Ceyhan, en başta da bu noktaya yaklaşık 5 hafta içerisinde gelebileceklerini hesapladıklarını fakat daha kısa sürede Türkiye'nin bu noktaya ulaştığını söyledi. Salgının 1. dönemini beklenenden kısa sürede Türkiye'nin yakaladığını belirten Ceyhan, alınan tedbirlerin ve halkın da tedbirleri uyum göstermesinin bunda önemli olduğunu dile getirdi. İstanbul'un rakamlarının Türkiye'nin rakamlarını çok etkilediğini belirten Ceyhan vakaların büyük kısmını İstanbul'da olduğunu ama yavaş yavaş her şehirde doğru noktaya ulaşılabileceğini söyledi.

Artık iki döneme geçiyoruz

Mehmet Ceyhan açıklamanın devamında salgının 2. faz olarak adlandırılan kontrol edilebilecek dönemde kalmanın çok önemli olduğunu belirtirken daha dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti. Bilinmesi gereken önemli bir konunun da iyileşen hasta sayısının her zaman yüksek olmayacağı konusu olduğunu belirten Ceyhan, iyileşen hasta sayısının da yavaş yavaş düşmeye başlayacağını dile getirdi.

29 Nis 2020 - 12:57 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler