Bu besinler beyni iflas ettiriyor

Yediğimiz ve içtiğimiz her şey sadece fizyolojik sağlığımızı değil, psikolojik sağlığımızı da pozitif ya da negatif etkileyerek hislerimize etki etmektedir.

Gün içerisinde yediğimiz ve içtiğimiz her şeye dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü bu besinler, psikolojimizi pozitif ya da negatif etkiliyor. Yani sadece yaşadığımız olayların değil, tükettiğimiz besinlerinde psikolojimiz üzerinde önemli etkisi var.

Zararlı Besinler Depresyon Nedeni

İnsan için yeme ve içme fizyolojik bir gereksinimdir. Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için tükettiğimiz yiyecek ve içeceklerin doğal olmasına, GDO’lu olmamasına ve paketlenmiş gıdalardan kaçınmaya özen göstermemiz gerekiyor. Bunun için doğru bir beslenme alışkanlığı edinmemiz hem fizyolojik sağlığımız, hem de ruh sağlığımız için çok önemlidir. Duyguları, davranışları ve düşünceleri yöneten beynin, sağlıklı çalışabilmesi için enerjiye gereksinimi vardır. Beyin, ihtiyaç duyduğu bu enerjiyi tükettiğimiz besinlerden temin eder. Fizyolojik ve psikolojik sağlığımız ise tükettiğimiz besinlerin sağlıklı olmasıyla bire bir ilişkilidir. tükettiğimiz zararlı besinler ise sadece vücut sağlığımız için değil, psikolojik sağlığımız içinde çok ciddi tehdittir. Depresyon ve daha birçok psikolojik rahatsızlıkta tükettiğimiz zararlı besinlerinde etkisi olduğunu unutmayalım.     

Beyin Sinyal Yolluyor

Acıktığımızda veya doyduğumuzda beynimiz, bizleri uyarıcı sinyaller gönderir. Psikolojik durumumuzda açlık ve tokluk gibi fizyolojik durumumuza göre değişir. Örneğin bazı insanlar, acıktıklarında çok sinirli olurlar, karınları doyduğunda ise sakinleşirler. Yine bazı insanlar, strese girdiklerinde bir şeyler atıştırma gereksinimi duyarken, bazı insanlarda üzgün oldukları vakitlerde abur cubur yiyerek kendilerini teselli ederler. Bazı insanlar et yemeden doymazken, bazıları da yorgun geçen bir günün sonunda bir fincan kahve içerek dinlenirler.    

Stres, Diyabeti Tetikler

İnsanlar, strese girdikleri vakit kortizol hormonu vücut tarafından çok aşırı salgılanır. Bu da aşırı yeme isteği uyandırmakla birlikte kan şekerini yükseltir. Bu stres hali uzun süreli olursa vücutta insülin direnci gelişerek diyabeti tetikler.

Mutluluğun Sırrı Kahvaltı

Sabahları kahvaltı yapmayı ihmal etmeyen insanlar, günlerini daha mutlu ve enerjik geçirirken, kahvaltı yapmayanlar ise günlerini daha az mutlu ve yorgunluk hissiyle geçiriyor. Ayrıca hazır ve işlenmiş besinleri, kızarmış yiyecekleri, şekerli içecekleri tüketerek ve fast-food beslenme tarzını benimseyerek sağlıksız beslenmek fizyolojik sağlığımızı tehdit ettiği gibi depresyon riskini yükselterek psikolojik sağlığımızı da ciddi şekilde tehlikeye atmaktadır.

Şunu unutmayalım ki yediğimiz yiyecekler sadece bedenimizi değil, ruhumuzu da besliyor. Bu nedenle fiziksel ve psikolojik sağlık bütünlük arz etmektedir.

10 Kas 2019 - 18:26 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler