Devlet Hastanesi’nde domuz gribi alarmı verildi kırmızı alan kapatıldı

İstanbul’da Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde domuz gibi alarmı verildi. Domuz gibi şüphesiyle gelen bir hasta hastaneyi teyakkuza geçirdi.

Devlet Hastanesi’nde domuz gribi alarmı verildi kırmızı alan kapatıldı
Devlet Hastanesi’nde domuz gribi alarmı verildi kırmızı alan kapatıldı
Haber albümü için resme tıklayın

İstanbul’da Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde domuz gibi alarmı verildi. Domuz gibi şüphesiyle gelen bir hasta hastaneyi teyakkuza geçirdi. Devlet hastanesine gelen ve domuz gribi şüphesi taşıyan hasta sonrasında hastanedeki acil kırmızı alanı kapatılırken hastane genelinde olağanüstü hal ilan edildi.

 Domuz Gribi Şüphesiyle Hastaneye Geldi

İstanbul Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’ne domuz gribi şüphesiyle gelen bir hasta sebebiyle hastanede tedbir amaçlı acil kırmızı alanı kapatıldı. Acil bölümünde çalışanların maske ile dolaştıkları görülürken şüpheyle gelen kadına tetkiklerin sonrasında teşhis konulacağı öğrenildi.

Acilin Kırmızı Alanı Masa ve Sandalyelerle Kapatıldı

Halk arasında domuz gribi olarak bilinen virüs bulgularını taşıdığı belirtilen kadın için gerekli tetkiklerin tamamlanması beklenirken hastane çalışanlarında teyakkuza geçtiği ve hastanın virüsü taşıma olasılığına karşı hastanenin acilinde yer alan kırmızı alanın masa ve sandalyelerle kapatıldığı ve acil çalışanlarına maske dağıtıldığı öğrenildi. Kadın hastadaki hastalığın kesin sebebi yapılacak olan tetkikler sonucunda netlik kazanacak.

Domuz Gribi (H1N1 Virüsü) Nedir?

A tipi influenza virüsü olarak bilinen H1N1 virüsü halk arasında domuz gribi olarak bilinmekte. Genellikle kış aylarında görülen bu hastalık mevsimsel grip hastalığı ile aynı belirtileri göstermektedir. Halk arasında domuz gribi olarak adlandırılmasındaki sebep ise virüsün domuzlarda görülen grip hastalığına sebep olan virüs ile benzer olmasıdır. H1N1 virüsü kişilerde yüksek ateş, üşüme, titreme, boğaz ağrısı ve öksürük gibi mevsimsel grip bulgularıyla kendini göstermektedir. İlk başlarda tehlikeli olmayan bu virüs zaman geçtikçe daha tehlikeli bir hal alabilmektedir. Her yaşta bireyde görülebilen bu hastalık tehlikeli ve bulaşıcı bir hastalıktır. Bu hastalık ilk defa 2009 tarihinde Meksika’da insanlarda teşhis edilmiş ve hızla dünya geneline yayılmıştır.

23 Oca 2020 - 14:28 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler