Hayati tehlike taşıyan menenjit belirtileri ve korunma yolları

Hayati tehlike riski barındıran menenjit omurilik ve beyni çevreleyen zarların iltihaplanması olarak bilinmektedir. İşte menenjitin belirtileri ve korunma yolları.

Hayati tehlike riski barındıran menenjit omurilik ve beyni çevreleyen zarların iltihaplanması olarak bilinmektedir. İşte menenjitin belirtileri ve korunma yolları. En sıklıkla bebeklerde görülen bu rahatsızlık acil müdahale gerektirmektedir ve en çok virüs ve bakterilerden kaynaklanır. Kusma, baş ağrısı ve ateş en belirgin özelliği olan menenjit bulaşıcı bir hastalıktır.

Menenjit Belirtileri

Oldukça tehlikeli ve acil durum gerektiren hastalık olan menenjit omurilik ve beyni çevreleyen zarın iltihaplanması olarak bilinir. Her insanda görülebilen bir rahatsızlık olan bu hastalık genellikle bebeklerde ortaya çıkar. Bulaşıcı olan bu hastalık genellikle hapşırma, öksürme ve öpüşme gibi yollarla bulaşır. En belirgin belirtileri ise kusma, ateş ve baş ağrısıdır. Virüsler ve bakterilerin yol açtığı menenjitin birçok tedavi yöntemi vardır.

Menenjit Tedavisi

Menenjitin en basit belirtilerini bile hisseden hastalar vakit kaybetmeden hastaneye başvurmalıdır. Belirtileri yoğun olan hastalar ilk olarak hastaneye yatırılır ve beyninden omurilik sıvısı alınır. Alınan sıvının incelenmesi ile hastaya kesin teşhis konulur. Konulan teşhisin ardından antibiyotik veya ilaç tedavisine başvurulur. Menenjit tedavisi hayati risk barındıran bir hastalıktır ve tedavisi mutlaka doktor kontrolünde yapılmalıdır.

Menenjitten Korunmanın Yolları

Menenjitten korunmak için ilk olarak hijyene çok dikkat edilmelidir. Gün içerisinde sık sık eller yıkanmalı, öksürük ve hapşırma gibi durumlarda ağız mutlaka kapatılmalıdır. Temiz olmaya çok dikkat edilmeli ve iyi pişirilmiş yemekler yemeye özen gösterilmelidir.

14 Ara 2019 - 12:20 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler