Kanser tedavisini baltalayan yiyecekler açıklandı

Kanser uzmanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda bazı bitkisel ilaçların kanser tedavilerini olumsuz etkileyebileceği ortaya çıkarıldı. Uzmanlar kesinlikle kanser hastalarının doktora danışmadan bitkisel tedavi yöntemlerini kullanmaması gerektiğini söyledi.

Portekiz'in başkenti Lizbon'da İleri Düzey Meme Kanseri Konferansı düzenlendi. Konferansa katılan uzmanlar bazı bitkisel tedavi yöntemlerinin kemoterapi ve hormon tedavisi için olumsuz etki yaratabileceğini söyledi. Aynı zamanda uzmanlar doktora danışmadan yapılan bitkisel tedavi yöntemlerinin yaraların iyileşmesini de geciktirebileceğini dile getirdi. Portekizli Profesör Maria Joao Cardoso, konferansta yaptığı açıklamada birçok kanser hastasının doktorlarına haber vermeden bitkisel tedavi yöntemleri denediğini söyledi.

Bu ilaçlar nedeniyle yaralar daha geç iyileşiyor

Konferansta açıklama yapan uzmanlar, meme kanseri vakalarında büyük çoğunluğunda kanserin cilde yayıldığını ve yaralara neden olduğunu belirtirken, hastaların doktoruna haber vermeden kullandığı bitkisel tedavi yöntemlerinin ise bu yaraların iyileşmesini geciktirdiğini söyledi. Cardoso konferansta yaptığı açıklamada cilde yayılan kanser vakalarında hastaların alternatif bitkisel ilaçlara yönelmeden önce mutlaka doktorlarına başvurmaları gerektiğini dile getirdi.

Kullanmaktan kaçınılması gereken bitkiler

Kanser tedavisinde yardımcı olmak için birçok hasta bitkisel ilaçlar kullanıyor fakat özellikle zencefil, sarımsak, zerdeçal, ginseng, ginko, atkestanesi ve akdiken gibi bitkisel ürünlerin kanın pıhtılaşmasını geciktirdiği söyleniyor. Uzmanlar bu bitkisel ilaç ve kremlerin kanser tedavisini olumsuz etkileyebileceğini aynı zamanda içerdiği maddelerin oldukça karmaşık olmasından dolayı tedavinin etkisini azaltabileceğini söylüyor.

Portakal ve greyfurt tüketimini sınırlamak gerekiyor

Kanser hastalarına tedaviye yardımcı olmak için stres ve mücadeleye fayda sağlayan yoga akupunktur ve reiki gibi aktiviteler yapmaları gerektiğini tavsiye eden uzmanlar, aynı zamanda kanser ilaçlarının vücutta parçalanmasını zorlaştıran greyfurt ve portakalın da tedavi boyunca tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.

# Kanser

14 Kas 2019 - 20:56 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler