Koronavirüs stresi cinsel yaşama olumsuz etki ediyor

Son günlerde yaşanan aşırı koronavirüs stresinin cinsel yaşamı olumsuz etkilediği ve özellikle erkekleri cinsel yaşamdan soğuttuğu ortaya çıktı.

Son aylarda tüm dünyayı endişenlendiren ve herkesin korkulu rüyası haline gelen koronavirüsün insan psikolojisinde neden olduğu stres, cinsel yaşamı olumsuz etkiliyor. Koronavirüse yakalanma stresi yaşayan insanlar, farklı psikolojik tepki verebiliyorlar. Üro-Androloji uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, koronavirüs salgınından dolayı yaşanan stresin erkeklerde cinsel fonksiyon bozukluğuna neden olduğunu söyledi.

Erkekler Cinsellikten Soğuyor

Koronavirüs nedeniyle yaşanan stresin yanı sıra maddi endişeler, eş veya aile endişeleri ve çocuklara ilişkin endişeler, erkekleri cinsel yaşamdan soğutuyor. Üstelik sorunun kaynağı sadece stresin neden olduğu psikolojik baskı değil. Yoğun ve kronik hale gelen stres testosteron seviyesine ve sertleşmeye olumsuz etki ederek cinsel gücü azaltıyor.

Stres Cinselliğin Düşmanı

Günlük yaşantımızda neredeyse kronik hale gelen stres nedenlerimize son günlerde bir de koronavirüs salgınından dolayı yaşadığımız aşırı stres eklendi. Vücudumuz tarafından kortizol ve adrenalin gibi stres hormanları salgılanmaktadır. Bu hormonlar vücut tarafından sürekli üretilirse baş ağrısı, öfke, sinirlilik hali, endişe, depresyon, konsantrasyon güçlüğü, yeme atakları, kas gerginliği, mide ve bağırsak problemleri, yüksek tansiyon ve düşük bağışıklık sistemi gibi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalınabilmektedir. Yaşanan her ruhsal sıkıntı ise cinsel fonksiyonlara olumsuz etki etmektedir. Stres ise cinsel soğukluğa neden olmaktadır. Cinsel istek olmayınca da vücut, sertleşme için ihtiyaç duyulan damarlardaki nitrik oksit gibi maddeleri salgılamaz. Stres nedeniyle cinsel bölgelerde yeterince kan akışı olmayınca sertleşme, boşalma ve haz alma gibi cinsel sorunlar görülmektedir.   

Sağlıksız Alışkanlıklar Terk Edilmeli

Koronavirüsten korunmanın en iyi yöntemi şüphesiz sağlıksız olan her alışkanlığın terk edilmesidir. Doğru beslenme alışkanlığı, açık havada vakit geçirmek ve hijyen kurallarına uyulması koronavirüsle baş edilmesinde etkin rol oynayabileceği gibi stresin neden olacağı cinsel hasarıda yok edecektir. Unutmayalım ki stresin neden olduğu sağlık sorunlarını görmezden gelerek bu sorunlarla başa çıkamayız.   

22 Mar 2020 - 22:49 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler