Nikotini vücuttan hızlıca atan bu besinleri mutlaka tüketin

Sigara tiryakilerinin vücudunda biriken aşırı miktardaki nikotinin dışarı atılmasında ve sigaranın zararlarının azaltılmasında besinler en büyük paya sahiptir.

Sigaranın zararları günümüzde herkes tarafından bilinmesine rağmen sigara tüketimi artmaktadır. Sigara içenler ve bırakanlar, nikotini vücuttan hızlıca atan besinleri mutlaka tüketmelidir. Böylelikle nikotinin sağlığa vermiş olduğu zarar azaltılabilir. İşte o besinler…

Su

Yaşam kaynağımız olan su, vücutta biriken nikotinlerin dışarı atılmasında çok etkilidir. Çünkü vücudumuzda bulunan zararlı radikallerin dışarı atılmasında su en önemli görevi üstlenir.

Havuç

Havuç suyunun içeriğinde antioksidan birleşimi karotenoid bol miktarda bulunur. İnsan sağlığına çok faydalı olan havuç suyunun vücuttaki nikotinin dışarı atılmasında da etkisi oldukça büyüktür. Ayrıca nikotinin cilde verdiği zararların azaltılmasında havucun içeriğindeki A vitamininin etkisi yadsınamaz. Yine 100 gr havucun içeriğindeki A vitamini, vücudun günlük A vitamini ihtiyacının yüzde 60’ını karşılar. Akciğer kanseri riskini yüzde 50 azaltmak için günlük 1 adet havuç yenmelidir.

Kivi

Portakalın içerdiği C vitamininin iki katını içeriğinde barındıran kivi, vücuttaki nikotinle adeta savaşır. Ayrıca sigara içenlerin vücutlarında nikotinden dolayı A, C ve E vitamini kaybı olur. Bu kaybı karşılamak için içeriğinde bu vitaminleri bolca barındıran kivinin tüketilmesi ihmal edilmemelidir. Kivi, DNA’da meydana gelebilecek oksidatif zararı sınırladığı gibi hücresel onarımı da hareketlendirir.

Bal Kabağı

Bal kabağı, beta karoten açısından oldukça zengin bir besindir. Ayrıca günlük bir kase tüketildiği zaman vücudun A vitamini ihtiyacının yüzde 35’ini karşılar. Yine sigara tiryakilerinin vücudundaki nikotinin dışarı atılmasında önemi tartışılmaz.

Pancar

Demir ve folat açısından oldukça zengin bir besin olan pancar, tam bir nikotin düşmanıdır. Karaciğere harika bir tonik olan pancar, kanı temizleyerek vücudu nikotinden arındırır. Pancarın içeriğinde bulunan betasiyanin kansere karşı mücadele eder.   

Portakal

Portakalın içeriğindeki C vitamininin sağlığımıza önemli faydası olsa da sağlığımıza esas katkısı içeriğindeki fitokimyasal ve flavonoidler ile kanser rahatsızlığıyla savaşmasıdır. Ayrıca hem suyu, hem de kendisi kan değerlerini artırdığı gibi kanı tazelemektedir.   

Karalahana

Kansere düşman bir besin olan karalahana, içeriğindeki antioksidan ile sadece nikotini değil, vücutta biriken zararlı radikalleri de vücuttan uzaklaştırır. Karalahananın içeriğindeki potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir sağlığımızın garantisidir.

09 Ara 2019 - 11:39 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler