Prof. Dr. Taşova: Bu Artış Bizi Endişelendiriyor Koronavirüste İkinci Dalga mı Geliyor?

Normalleşme sürecinde çok hafif gevşeme derken iyice normalleştik eleştirisini yapan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, şayet kurallara uyulmaz ise, pozitif vaka sayıları sonbaharda beklenen'den daha çok 'ikinci dalgada' artacağını belirtti.

Prof. Dr. Taşova: Bu Artış Bizi Endişelendiriyor Koronavirüste İkinci Dalga mı Geliyor?
Prof. Dr. Taşova: Bu Artış Bizi Endişelendiriyor Koronavirüste İkinci Dalga mı Geliyor?
Haber albümü için resme tıklayın

Sosyal mesafe yanı sıra maske takılmadığını zaman ve maskelerin yanlış kullanıldığında, bunun neticesinde pozitif vaka rakamlarında artışlar olduğu görüldü.

Maske artı sosyal mesafe kuralları hiçbir zaman uygulanmıyor

Kovid-19 süreci devam ettiği ve herkesin, hem kendisi için hem de başkaları için muhakkak maske olmak üzere, hijyen kurallarına ve, sosyal mesafe'ye uyulması gerektiğini söyledi.

Sosyal mesafeye önem veremiyoruz. Normalleşme hafif gevşeme kısmı derken tam normalleştik. Dolayısıyla sosyal mesafe birçok yerde ihmal yapıldığını görüyoruz.

Bunun akabinde ister istemez rakamlarımızda artışlar yaşanıyor. Allah'tan şu anda yoğun bakım anlamında riskli gruplarla alakalı olarak daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim fakat bu artış bizi çok endişelendiriyor.

Bu manada bakıldığı zaman özellikle sosyal mesafenin çok uyulmadığını görüyoruz. Özellikle düğünler olsun parklarda, maske takma artı sosyal mesafe kuralları uygulanmıyor.

Taşova, 65 yaş ve üzeri kendilerini çok daha iyi koruduğunu, gençlere göre maske artı sosyal mesafeye daha çok dikkat ettiklerini görüyoruz.

Kurallara şayet uyulmaz ise, pozitif vaka sayıları sonbaharda beklenen'den daha büyük'ikinci dalga' geleceğini belirten Taşova, şöyle konuştu:

İlk döneme göre hem ilaç hemde hastaneler bağlamında hazırlıklıyız tabii ki. Birtakım kurallar uygulanmazsa şöyle bir tehlike oluşmakta, sağlık çalışanları çok yoruldu.

Sağlık çalışanları motivasyonların artırılması, onların dinlenmesi gerekiyor. Bu arayı (normalleşmeyi) bu amaçla kullanmayı çok istedik

Sosyal mesafe artı, maske olmak üzere, hijyen gibi kurallara uyarsak, toplumda virüsün yayılma hızını azaldığını görüyoruz fakat uymadığımız zaman daha çok artacaktır.

Herkes için gerçekten çok önemli bir döneme girmekteyiz. Tekrar'dan belirtmek istiyorum, sağlık çalışanları çok yoruldu. Burada en önde savaşan kişiler onlardı. O yüzden kendimiz, sağlık çalışanları ve büyüklerimiz için daha dikkatli olmamız gerekmekte.

Kovid-19' normal viral hastalık olarak kabul edilebilmesi için toplumun yüzde 60-70'i hastalığı geçirmiş olması gerektiğin altını bir kez daha çizen Taşova, henüz o rakamlara gelinmediğini söyledi.

Prof. Taşova, salgınla mücadele kapsamında devletin, sağlık çalışanları ve vatandaşın yapması gerekenlerin sacın ayaklarını oluşturduğunu, birinde aksaklık olursa bugüne kadar yapılan bütün mücadelenin boşa gideceğini bir kez daha belirtti.

02 Ağu 2020 - 16:28 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler