Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Bilim Kurulu ek tedbirleri tavsiye etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yapılan bilim kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenliyor. Koronavirüs salgını ile ilgili son dakika gelişmelerini aktaran Sağlık Bakanı virüsün nasıl bulaştığı konusunda detaylı açıklamalar yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kameralar karşısına geçerek Bilim Kurulu toplantısında yapılan değerlendirmeleri aktardı. Virüsün nasıl yayıldığını ilişkin detaylı bilgi veren Sağlık Bakanı bir kişiden 30 kişiye virüs bulaştığını ifade etti.

Yeni tedbirler açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gelinen noktada alınması gereken yeni önlemler olduğunu belirterek genç nüfusun hareketliliğinin virüsün yayılmasındaki en büyük tehlike olduğunu söyledi. Bilim kurulunun hareketliliği kısıtlayıcı daha ciddi tedbirler yönünde tavsiye kararı aldığını belirten Sağlık Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki takdirlerini kendisinin açıklayacağını dile getirdi.

Yeni vaka sayıları açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son 24 saatte 16 bin 870 test yapıldığını belirtti. Yapılan testler arasından 2786 pozitif teşhisi konulduğunu belirten Sağlık Bakanı toplam hasta sayısının 20 bin 920’ye ulaştığını dile getirdi.

Bugün 69 kişi vefat etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün 69 vatandaşımızın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtirken toplam vefat sayısı ise 425 yükseldi. Bugüne kadar taburcu olan hasta sayısı ise 484’e yükseldi.

Vefat eden illere göre dağılımı açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vefat eden hastaların illere göre dağılımını da açıklarken en çok vefat sayısının İstanbul olduğunu ve onu İzmir'in takip ettiğini söyledi. Toplam 25 ilde vefat olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 50 yaş üzerindeki vefat sayısının giderek daha da arttığını dile getirdi.

03 Nis 2020 - 19:26 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler