Sivrisinekten koronavirüs bulaşır mı? Bilim Kurulu Üyesi yanıtladı

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, yaz aylarının yaklaşması ve havaların yavaş yavaş ısınmasıyla birlikte herkesin merak ettiği ‘Sivrisinekten koronavirüs bulaşır mı?’ sorusuna yanıt verdi.

Sivrisinekten koronavirüs bulaşır mı? Bilim Kurulu Üyesi yanıtladı
Haber albümü için resme tıklayın

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, yaz aylarının yaklaşması ve havaların yavaş yavaş ısınmasıyla birlikte herkesin merak ettiği ‘Sivrisinekten koronavirüs bulaşır mı?’ sorusuna yanıt verdi.  Koronavirüsün sivrisinek veya ev sineklerinden bulaşmasının mümkün olmadığını söyleyen Kara, virüsün ağız ve burundan çıkan küçük damlacıklar yoğuyla bulaştığını yeniden hatırlattı.

Sivrisinekten Koronavirüs Bulaşır Mı?

Sıcak yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte herkes dünya geneline yayılan ve insan sağlığını doğrudan tehdit eden yeni tip koronavirüsün sivrisinekten bulaşıp bulaşmayacağı konusunu merak etmeye başladı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ise merak edilen bu soruya yanıt verdi. Koronavirüsün sivrisinek aracılığıyla bulaşmasının mümkün olmadığını söyleyen Kara, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak herkesi aydınlattı.

Virüs Ağız ve Burundan Çıkan Küçük Damlacıklar İle Bulaşıyor

Twitter hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Ateş Kara, COVİD-19’un bugünkü bilgilere göre sivrisinek veya ev sineklerinden bulaşmadığını söyledi. Esas olarak virüsün konuşurken, öksürürken, hapşırırken ağız ve burundan çıkan küçük damlacıklar ile bulaştığını söyleyen Bilim Kurulu Üyesi Kara, ayrıca virüsün kirlenmiş yüzeylere dokunulduktan sonra ellerle yüz bölgesine dokunma ile de bulaşabileceğini ifade etti.

Türkiye’de Son Durum

Türkiye’de son açıklanan koronavirüs tablosuna bakıldığında 48 vatandaşımızın daha virüs sebebiyle hayatını kaybettiği görüldü. Aktarılan son rakamlarla birlikte koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 3.689’a ulaştı. Ülkemizdeki son rakamlara göre koronavirüs vaka sayısı toplamda 135.569 olarak karşımıza çıktı.

09 May 2020 - 01:29 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler