Türkiye’de hastaneler doldu mu? Bakan Koca o iddialara yanıt verdi

Bir ilimizde koronavirüs sebebiyle hastanelerin tamamının dolduğuna dair iddiaların sosyal medyada yayılmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca devreye girdi ve yaptığı açıklamayla iddiaların asılsız olduğunu aktardı.

Türkiye’de hastaneler doldu mu? Bakan Koca o iddialara yanıt verdi
Türkiye’de hastaneler doldu mu? Bakan Koca o iddialara yanıt verdi
Haber albümü için resme tıklayın

Bir ilimizde koronavirüs sebebiyle hastanelerin tamamının dolduğuna dair iddiaların sosyal medyada yayılmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca devreye girdi ve yaptığı açıklamayla iddiaların asılsız olduğunu aktardı. Hastaneleri dolu herhangi bir ilimiz hatta kapasitesi tamamen dolu hastanemiz olmadığını söyleyen Koca, sosyal medyadaki iddiaların asılsız olduğunun altını çizdi.

Sosyal Medya Üzerinden Açıklama Yaptı

Koronavirüs sebebiyle bir ilimizdeki hastanelerin tamamen dolduğuna dair bazı iddialar sosyal medya üzerinde yayılmaya başlarken söz konusu iddialara yanıt Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Sosyal medyada yayılan iddialara Twitter hesabı üzerinden yanıt veren Bakan Koca, iddiaların tamamen asılsız olduğunu ifade etti.

‘Hastaneler Doluymuş Gibi Tedbir Alsın’

Söz konusu iddialara Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla yanıt veren Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs sebebiyle hastaneleri dolu herhangi bir ilimiz hatta kapasitesi tamamen dolu hastanemiz olmadığının altını çizdi. İddialar asılsızdır diyen Bakan Koca, ‘Bu asılsız iddiaların sahipleri, hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın’ diyerek sosyal medyada dolaşan bu iddiaların topluma ancak bu şekilde yararı olabileceğini söyledi.

Konya’daki Hastanelerle İlgili Açıklama Yapmıştı

Dün akşam saatlerinde yine benzer bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs vakalarının son dönemde artış gösterdiği Konya’da hastanelerin yüzde yüz dolduğu iddialarına yanıt verdi, Koca, Konya’da servis yatağı doluluk oranının yüzde 48, yoğun bakım doluluk oranının yüzde 76, vantilatör doluluk oranının yüzde 42 olduğunu ifade etti. Bu bağlamda yüzde yüz doluluk iddialarının yüzde yüze varan bir kasıt taşıdığını belirten Koca, ‘Hastalığı önemsiz gösterenlerle hastaneleri çaresiz gösterenlerin iddialarını dikkate almayın’ uyarısında bulundu.

06 Ağu 2020 - 11:33 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler