Yedikten sonra karnı ağrıyanlar crohn hastası olabilir

Uzmanlar yemek yedikten sonra karın ağrısı şikayeti olanları uyardı. Eğer yemek yedikten sonra başlayan bir karın ağrısı şikayetiniz varsa Crohn hastası olabilirsiniz.

Yemek yedikten sonra karın ağrısı şikayeti olanların Crohn hastası olabilecekleri ortaya çıktı. Crohn hastalığı, belirtileri başka hastalıklarla karıştırıldığı için teşhis zor olan bir hastalık haline gelebiliyor. Genellikle bağırsaklarda görülen bu hastalık cilt, gözler ve damarlarda birçok noktada soruna yol açabiliyor. Hastalığın tipik belirtisi ise yemek yedikten sonra başlayan karın ağrısı ve hızlı kilo kaybı oluyor. Crohn hastalığı dalgalı bir seyir izliyor ve hastanın hayatını zehir edebiliyor. Ancak uzmanlar tedavi sonucunda başarıya ulaşmanın mümkün olduğunu söylüyor.

Ülsere neden olabiliyor

Crohn, genellikle ince ve kalın bağırsakta görülen bir hastalık ancak vücudun birçok yerini etkileyebiliyor. Kalın bağırsak ve ağız boşluğu arasındaki tüm bölümleri tutabilen bu hastalık nedeniyle ülser gelişebiliyor. Sadece sindirim sistemini tahrip etmek ve kalmayan bu hastalık aynı zamanda alevlendiğini dönemlerde hastanede tedavi gerektirecek kadar şiddetli hale gelebiliyor. Ancak bu kadar ciddi sorunlara yol açan hastalığın tedavisinde her geçen gün daha başarılı sonuçlar alınıyor. Crohn hastalarının sosyal hayat kalitesi oldukça düşse de artık etkin tedavi yöntemleri sayesinde kaliteli bir hayat yaşamayı imkanları bulunuyor.

Crohn hastalığı tedavisi

Her geçen gün geliştirilen yeni ilaçlar sayesinde uzun dönem kortizon ve buna bağlı yan etkilere maruz kalmadan tedavi olma imkanı bulunuyor. Özellikle yemek sonrası karın ağrısı şikayeti yaşayanların mutlaka bu konuda bir uzman hekime görünmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, aynı zamanda hastalığın tetikleyici olan faktörler neler dikkat etmek gerektiğine vurgu yapıyor. Hala gizemini koruyan bir hastalık olan Crohn hastalığın ortaya çıkmasında genetik ve çevresel faktörlerin etkili olduğu düşünülüyor. Sigaranın her konuda olduğu gibi bu hastalığın ortaya çıkmasında da olumsuz etkileri bulunuyor.

# crohn

08 Ara 2019 - 14:28 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler