Ülkemizi gururlandırdılar Filenin Sultanları tarih yazdı

A Milli Kadın Voleybol takımımız Avrupa Kıta Elemeleri finalinde rakibi Almanya’yı 3-0 mağlup ederek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazandı.

A Milli Kadın Voleybol takımımız Avrupa Kıta Elemeleri finalinde rakibi Almanya’yı 3-0 mağlup ederek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazandı. Final mücadelesinde ter döken Filenin Sultanları rakibi Almanya’yı 3-0 mağlup ederek 2020 Tokyo Oyunları’na katılmaya hak kazanırken ülkemize büyük bir gurur yaşattılar.

Filenin Sultanlarından Büyük Gurur

2020 yılı için Tokyo’da düzenlenecek olan olimpiyatlara katılma hakkı kazanmak için mücadele eden Filenin Sultanları yarı finalde mucize bir geri dönüşle rakibi Polonya’yı 3-2 mağlup etmişti. Bunun ardından Hollanda’yı da eleyerek finalde Almanya ile karşılaşan A Milli Kadın Voleybol takımımız karşılaşmanın ilk setini 25-17 tamamlarken ikinci seti 25-19 olarak tamamladı ve son sette 25-22’lik galibiyetle Almanya’yı 3-0 mağlup ederek Tokyo kapısını aralamış oldu.

İlk Sette Muhteşem Performans

Karşılaşmanın ilk setine muhteşem başlayan Filenin Sultanları, birinci teknik molaya 8-4 önde girerken ikinci teknik molaya ise 16-10 üstünlükle girdi. Rakibi Almanya’ya göz açtırmayan oyuncularımız ilk setin sonunda da hata yapmadı ve ilk seti başarıyla tamamladı. Milli Voleybolcularımızda ilk setin yıldızı 7 sayı ile Hande Baladin olurken 4 hücumun hepsini sayıya çevirmeyi başaran Zehra Güneş’te ilk seti yüzde yüzle tamamlayan oyuncumuz oldu.

İkinci Sette Eda Erdem Fırtınası

Alman rakiplerimiz ikinci sette oyunu dengelemeyi başarırken ikinci setin ilk teknik molasına 8-6 üstünlükle girmeyi başardık. Zaman zaman rakibimizden gelen servisleri karşılamakta zorluk yaşayan milli oyuncularımız ikinci teknik molaya da 16-13 önde girmeyi başardı. İkinci sette takım kaptanımız Eda Erdem fırtına gibi eserken 7 sayı ile en skorer isim olmayı başardı. Başarılı oyuncumuz Meryem Boz’un blokta n kazandırdığı başarılı sayılarla takımımız ikinci seti de 25-19 önde tamamlamayı başardı.

Almanya’yı 3-0 Mağlup Ederek Tokyo Yolunu Açtık

Oldukça başarılı geçen ilk iki setin ardından sona yaklaşan millilerimiz son sette d oldukça başarılı bir oyun sergileyerek rakibimiz Almanya’yı 3-0 mağlup etti ve 2020 CEV Tokyo Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemelerinin yolunu açmış oldu.

12 Oca 2020 - 23:47 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler