Sosyal medya bağımlılığı sağlığı olumsuz etkiliyor

Sosyal medya artık dünya genelinde insanların hayatında geniş bir yer kaplıyor. Ancak Uzmanlar sosyal medya bağımlılığı konusunda uyarıyor, çünkü sağlığı olumsuz etkiliyor. Özellikle depresyon ve uyku bozuklukları konusunda sosyal medyanın etkisinin oldukça yüksek olduğu söyleniyor.

Sosyal medya bağımlılığı konusunda uyarılar yapan Türk Uyku Tıbbı Derneği (TUTD) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hikmet Fırat, depresyon ve uyku hastalıkları riskinin arttığını söyledi. Bunun sadece bir sağlık sorunu olmakla kalmadığını dile getiren Fırat, uyku bozukluklarının bazen kilo alımına, depresyona ve odaklanma sorunlarına da yol açabileceğini ifade etti. Sosyal medyanın bu hastalıkları tetiklediğini söyleyen Fırat, gün geçtikçe dünya genelinde sosyal medya bağımlılığının daha da artmaya başladığını dile getirdi.

Günlük uyku ihtiyacı 6-8 saat

Türk Uyku Tıbbı Derneği (TUTD) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hikmet Fırat, yetişkin bir insanın günlük 6-8 saat uykuya ihtiyaç duyduğunu belirterek, çocuklarda ise bu ihtiyacın daha da fazla olduğunu ifade etti. Uykunun İnsan vücudunda melatonin hormonunun salgılanmasına yardımcı olduğunu belirten Fırat, insanların mutlu olmak için doğru ve yeteri kadar uyku uyumaya ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Sosyal medyadaki uyarılma uyku süresini kısaltıyor

Melatonin hormonunun insan vücudunda akşam 21.00 itibarıyla salgılanmaya başladığını belirten Fırat, saatler ilerledikçe bu salgılamanın arttığını dile getirdi. Sabaha karşı bu hormonun azalmaya başladığını ifade eden Fırat, günlük hayatta bilgisayar ve cep telefonu kullanımının ışığa duyarlı olan melatonin hormonunun salgılanmasını azalttığını dile getirdi. Yani insanların sosyal medyadan gelen uyarılma nedeniyle uyku sürelerinin kısalttığını dile getiren Fırat, bununla insan sağlığı için olumsuz etkileri olduğunu söyledi.

18 Eki 2019 - 17:24 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler