Türkiye'de WhatsApp kullananların sayısı rekora koşuyor

Türkiye'de milyonlarca kişi tarafından kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın ulaştığı rakamlar herkesi şaşkına çevirdi. Ülkemizde popüler anlık mesajlaşma uygulamasını kullananların sayısı Gemius tarafından açıklandı.

Dünya genelinde ilk olarak 2010 yılında kullanılmaya başlanan ve daha sonra da dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Facebook tarafından satın alınan mesajlaşma uygulaması WhatsApp her geçen gün popülerliğini arttırmaya devam ediyor. Milyonlarca kişi dünya genelinde bu uygulamayı cihazlarına yüklüyor ve kullanıyor. Türkiye'de Whatsapp kullanan kişi sayısı açıklandı. Ortaya çıkan rakamlar gerçekten de şaşkınlık yaratacak türden.

Milyonlarca kişi kullanıyor

İnternet ölçüm ve araştırmalarını yapan Gemius, 2019 yılının Eylül ayında Türkiye'de en çok kullanılan uygulamaların listesini açıkladı. Herkesin tahmin ettiği gibi Türkiye'de en çok kullanılan mobil uygulama dünyanın en popüler uygulamalarından da biri olan WhatsApp oldu. Anlık mesajlaşma uygulaması sadece Türkiye'de değil dünyada da üst sıralarda yer alıyor. Uygulamanın Türkiye'deki şu anda aktif kullanıcı sayısı 43 milyon 464 bin olarak açıklandı. Dünyanın en popüler online mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp'ı aktif olarak kullanan kişilerin sayısı ise 49 milyon 900 bin kişi olarak kayıtlara geçti. Uygulamanın Türkiye'deki mobil kullanıcı sayısına oranı ise yüzde 87,1 olarak açıklandı.

Facebook satın alınca daha da popüler oldu

Mobil uygulama mağazalarında 2010 yılından beri faaliyet gösteren WhatsApp geçtiğimiz yıllarda dünyanın en büyük sosyal medya şirketlerinden biri olan Facebook tarafından satın alınmıştı. Bu gelişmenin ardından uygulamanın popülerliği her geçen gün daha da artı ve şu anda dünyanın en çok kullanılan platformu haline geldi.

#

18 Eki 2019 - 17:57 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler