Baş ağrısına anında iyi gelen doğal yöntemler

Baş ağrısı birçok nedenle ortaya çıkabilirken gün içerisinde yorgunluk ve stres yüzünden çok tetikleniyor. Günlük hayatı etkileyebilecek şekilde şiddetli olan baş ağrılarına doğal yöntemlerle çare bulabilirsiniz.

Baş ağrısı günümüzün yaşam koşulları nedeniyle artık günlük hayatın bir parçası haline gelmeye başladı. Genellikle yorgunluk ve stres nedeniyle ortaya çıkan baş ağrıları için ilaç kullanmayı tercih etmiyorsanız doğal yöntemleri deneyebilirsiniz. Baş ağrısını geçiren en etkili ve doğal yöntemlerden biri elma sirkesi. Baş ağrısına çözüm olacak yöntemler haberimizin devamında sizleri bekliyor.

Baş ağrısını tetikleyen etkenler

Günlük hayatta baş ağrısı çok sık karşılaşılan bir durum. Genellikle yoğun stres, düşük kan şekeri,  uykusuzluk, dehidrasyon, sürekli ağrı kesici kullanmak baş ağrısına yol açabiliyor. Genellikle günlük hayatta yaşanan baş ağrıları çok önemsemiyor ancak hayatı olumsuz etkileyecek şekilde devam eden geçmek bilmeyen baş ağrılarının görülmesi durumunda mutlaka doktora başvurmak gerekiyor.

Baş ağrısı için doğal çözümler

Yukarıda da belirttiğimiz gibi çok fazla ağrı kesici içmek baş ağrısını daha çok tetikleyebiliyor. Bu nedenle her gün ağrı kesici kullanmak yerine doğal yöntemler deneyerek baş ağrısını geçirmeye çalışabilirsiniz. Baş ağrısına karşı en etkili çözümlerden biri elma sirkesi oluyor. Baş ağrısından hızlı bir şekilde kurtulmak için 2 çorba kaşığı elma sirkesinin bir bardak sıcak suyun içine ilave ederek tüketmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra baş ağrısından kurtulmak için diğer bir yöntem ise günlük su tüketimi 2 litrenin üzerinde tutmak oluyor. Çünkü günlük hayatta baş ağrısının en sık nedenlerinden biri kesinlikle az su tüketimi oluyor. Bir bardak sıcak suyun içerisine yarım limon sıkarak gün içerisinde 2 defa içmek de baş ağrısını önleyen yöntemlerden biri oluyor. Baş ağrısını migrenden kaynaklanıyorsa soğuk uygulama da yaparak baş ağrısından kurtulabilirsiniz.

19 Ara 2019 - 20:42 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.

05

İbrahïm - Baş ağrısına bence doktora buluşmamız gerekir çünkü dahada çok ağrırsa doktora buluşun derim bir ağrı kesiciniz varsa onu için ve geçirir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Aralık 20:42
03

Nisa - Annemin başı ağrıyordu bende bu steye baktım gerçekten çok işe yaradı artık anneme her gün iki bardak limonlu su içiricem çok teşekkürler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Aralık 20:42
01

ERMAN - Elma sirkesi ve limon iyi geliyor

Tavsiye ederim teşekkürler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Aralık 20:42


Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler