Çok basit önlemlerle 10 yıl daha fazla yaşayabilirsiniz

Uzmanlar tarafından yapılan bir araştırmaya göre sağlıklı beslenme alışkanlığı, düzenli egzersiz yapılması, yüksek fiziksel aktivite, sigara ve alkolün bırakılmasıyla 10 yıl daha fazla yaşanabileceği belirlendi.

ABD’li ve Hollandalı bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmayla yapılan düzenli egzersizler, sağlıklı beslenme alışkanlığı, fiziksel aktivite gibi basit önlemlerle 10 yıl daha fazla yaşanabileceği keşfedildi. Araştırmadan elde edilen bulgulara British Medical Journal dergisinde de yer verildi.  

Yüz Bini Aşkın Kişi Analiz Edildi

Harvard Üniversitesi ve Amsterdam Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde görevli araştırmacılar tarafından 50 yaşında ve hiçbir hastalığı bulunmayan yüz bini aşkın kişiden elde edilen veriler analiz edildi. Bu yüz bini aşkın kişinin sağlık durumları 20 yıl süresince yakından takip edilmekle birlikte hangi yaşlarda kalp ve damar rahatsızlığına, kansere ve tip 2 diyabete rastlandığı ve ne kadar yaşadıkları tek tek kayıt altına alındı.

Beş Temel Risk Faktörü Tespit Edildi

Uzmanlar tarafından sigara tiryakiliği, orta dozda alkol alınması (kadınların 175 mililitre şarap, ve 375 mililitre bira, erkeklerin ise 350 mililitre şarap, 750 mililitre bira), sağlıksız beslenme alışkanlığı, fizksel aktivitede düşüklük, aşırı kilo alınması vb. beş temel risk faktörü baz alınarak 50 yaşındaki bir insanın kaç yıl daha sağlıklı yaşayabileceği tespit edildi.

Ömür Ortalama 10 Yıl Uzuyor

Sağlıklı beslenme alışkanlığına, yüksek fiziksel aktiviteye sahip, sigara ve alkolü bırakan ve normal kilosunu koruyan kadınların ortalama 84.4 yıl yaşadığı, bu alışkanlığa sahip olmayan kadınların ise ortalama 73.7 yıl yaşadığı belirlendi. Yukarıdaki koşulları taşıyan erkeklerin ise 81.1 yıl yaşadığı, taşımayan erkeklerin ise 73.5 yıl yaşadığı belirlendi.

10 Oca 2020 - 18:11 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler