Elazığ depreminde Türk sinemasının unutulmaz isminin doğduğu evde yıkıldı

6.8 büyüklüğündeki Elazığ depreminde Malatya'nın Doğanyol ilçesinde bulunan Kemal Sunal'ın doğduğu evinde yıkıldığı öğrenildi.

Elazığ depreminde Türk sinemasının unutulmaz isminin doğduğu evde yıkıldı
Haber albümü için resme tıklayın

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalar arasında Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kemal Sunal’ın doğduğu evinde bulunduğu ortaya çıktı. 41 kişinin hayatını kaybettiği depremde artçı sarsıntılar ise halen sürüyor.

Malatya’da Etkilendi

24 Ocak tarihinde saatler 20.55’i gösterdiğinde merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki deprem, Elazığ ve Malatya’da çok şiddetli hissedildi. Malatya’nın Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde yıkılan binalarda 4 kişi hayatını kaybederken, 481 kişi ise yaralandı. Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden olan Kemal Sunal’ın Malatya’nın Doğanyol ilçesindeki Gökçe Mahallesi’nde 11 Kasım 1944 yılında doğduğu evde Elazığ depreminde yıkıldı. Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 27 Aralık 2019 tarihinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan ev, 6.8 büyüklüğündeki depremde yıkıldı.

Ali Sunal’a Sitem Var

Kemal Sunal’ın oğlu Ali Sunal’a sitem eden Kemal Sunal’ın amcasının torunu Hacı Bayram Sunal, “Kemal Sunal’ın doğduğu evden geriye kalan sadece bu duvarlar oldu. Kemal Sunal, çocukluğunu buralarda geçirdi. Babası Mustafa amcada ölene kadar buraları hiç unutmadı. Bizleri ziyarete gelirdi. Bizler, Ali Sunal’dan maddi hiçbir destek beklemedik. Ali Sunal belki bilmiyor olabilir, ancak aslen buralıdır. Buraları ziyaret ederek bizlere manevi destek verebilirdi. Bunu dahi yapmadı. Hiç arayıp sormadı. Bizler, babasının ve dedesinin dünyaya geldiği köyü ziyaret etmesini çok isterdik. Ancak olmadı. Çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadık.” dedi.

Evinide Kaybettik

Kemal Sunal’ın akrabalarından Ensar Sunal ise “Kemal Sunal’ın doğduğu ev depremde yok oldu. Devletimizden Allah razı olsun, ellerinden geleni yaptı. Kemal Sunal’ın doğduğu ev, depremde elimizden gidince ondan geriye bir şey kalmadı. Bu evin yıkılmasına çok üzüldük. Milletimiz, buraya gelerek evi ziyaret ediyor ve anı olarak fotoğraf çektiriyordu. Babası da her sene ziyaretimize gelirdi. Vefat etmeden 1 sene evvel yine gelmiş ve 1-2 ayını buralarda geçirmişti. Ne var ki Ali Sunal, buralara gereken ilgiyi göstermedi. Bizler, bu soyismi taşımaktan her zaman gurur duyduk. 15 – 20 aracımın hepsinin üstünde Kemal Sunal’ın fotoğrafı var. Bununla da gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

        

30 Oca 2020 - 14:22 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Tc - Allah akıl fikir versin siz ve sizin gibi saçma sapan yazı yazanları

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Ocak 14:22


Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler