Kudret narı hem kanseri önlüyor hem de kanı temizliyor

Tropikal bir meyve olarak bilinen kudret narının hem kanseri önlediği hem de kanı temizlediği ortaya çıktı.

C vitamini bakımından zengin olan, aynı zamanda İçeriğinde bir çok mineral bulunan kudret narının faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle kandaki toksinleri atması ile bilinen kudret narının kanseri önlediği ortaya çıktı.

Güçlü bir antioksidan kaynağı

Tropikal bir meyve olan kudret narı farklı görüntüsü nedeniyle arasında değişik bir elma olarak değerlendiriliyor. Tropik iklimlerde yetişen meyve Türkiye'de de yetiştiriliyor. Zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olan kudret narının sağlığa birçok faydası bulunuyor. Genellikle zeytinyağı ya da bal ile karıştırılmış formda satışa sunulan kudret narı, C vitamini bakımından oldukça zengin ve bu özelliği sayesinde güçlü bir antioksidan haline dönüşüyor. Kudret narının vücuttaki toksinleri kolaylıkla atmaya yardımcı olduğu söyleniyor. Sindirim sistemine de doğal yollarla fayda sağlayan kudret narı, kabızlık ve reflü gibi sorunlara iyi geliyor.

Kanserle mücadelede yardımcı oluyor

Son dönemlerde kudret narının kansere karşı etkisine ilişkin yapılmış çok sayıda çalışma bulunuyor. Yapılan çalışmalar sonucunda uzmanlar kudret narının kansere karşı oldukça faydalı bir besin olduğunu açıkladı. Amerika'da yayın yapan bir dergide yayınlanan araştırma sonuçlarına göre kudret narı kanserli hücrelerin yayılmasını, gelişmesini ve büyümesini önlüyor. Başka bir araştırmada ise meme kanserinin yeniden nüksetmemesi için kudret narının gıdalara katılarak tüketilmesi gerektiği belirtiliyor.

13 Kas 2019 - 20:21 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Canlı Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Canlı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Canlı Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Canlı Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kanal İstanbul anket Yapılmalı Mı ? Yapılmamalı mı ?
Tüm anketler